مطالب مفید و جذاب

موزیک،علمی،پزشکی،تفریحی،شاد،سلامت

مطالب مفید و جذاب

موزیک،علمی،پزشکی،تفریحی،شاد،سلامت

آسپرین چیه و چه خاصیتی داره؟

این سوال خیلی مهمه و جوابش پیش وبلاگ مطالب مفیده پس ادامه متنو بخونید.

آسپرین چیه و چه خاصیتی داره؟

آ.اس.آ
ضد التهاب غیر استروئیدی
  قرص انتریک کوتد
۸۰ میلی گرم

آ.اس.آ مستقیما” فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را مهار کرده و به این ترتیب باعث نقصان ساخت پیش مرحله‌های پروستاگلاندین‌ها و ترومبوکسان از اسید آراشیدونیک می‌گردد. ضمنا” آ.اس.آ می‌تواند از به هم چسبیدن پلاکت‌ها جلوگیری کند.
موارد استعمال:
از آ.اس.آ می‌توان در مواردی چون سر دردهای خفیف و متوسط، دیسمنوره، دردهای عضلانی و دندانی استفاده نمود.
از این دارو در تسکین درد و التهاب در اختلالات روماتیسمی چون آرتریت روماتوئید، آرتریت ایدیوپاتیک جوانان، استئوآرتریت و نیز درمان موارد خفیف بیماریهای تب‌دار مانند سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می‌شود. آ.اس.آ به خاطر خاصیت ضد به هم چسبیدگی پلاکتی خود، در درمان مراحل نخستین بیماریهای دستگاه قلبی – عروقی مثل آنژین صدری، سکته قلبی و نیز برای کاستن خطر در مبتلایان به بیماریهای قلبی – عروقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. موارد دیگر بهره‌بری از آ.اس.آ، در درمان و نیز پیشگیری از بیماریهای عروق مغزی می‌باشد.
فارماکوکینتیک:
آ.اس.آ به سرعت از طریق لوله گوارش جذب می‌گردد، این دارو در خون و بافتها هیدرولیز گردیده و به دو ماده استات و اسید سالیسیلیک تجزیه می‌شود. سالیسیلات یک بازدارنده غیر انتخابی سیکلواکسیژناز محسوب می‌گردد. با مقادیر پایین، نیمه عمر آن ۳-۵ ساعت و با مقادیر بالا، نیمه عمری معادل ۱۵ ساعت خواهد داشت و دفع آن از مسیر کلیه انجام می‌شود.
احتیاطات:
از آ.اس.آ در بیماران مستعد به سوء هضم و یا بیماران مبتلا به ضایعات موکوس معده باید با احتیاط استفاده کرد.
در بیماران مبتلا به آسم و یا عوارض آلرژیک، مصرف آ.اس.آ باید با احتیاط صورت گیرد.
هنگامی که بحث عوارض کبدی و کلیوی مطرح است، استفاده از آ.اس.آ باید با احتیاط کامل انجام شود. به خاطر احتمال ایجاد سندرم رای Reye’s Syndrome، تجویز آ.اس.آ در کودکان باید همراه با احتیاط کافی باشد.
عوارض جانبی:
نخستین عارضه آ.اس.آ با مقادیر درمانی، مشکلات گوارشی است، مشکلاتی چون تهوع، سوء هضم و استفراغ که این عوارض را می‌توان با مصرف دارو همراه غذا به حداقل رسانید، تحریک موکوس معدی یعنی بروز عوارضی مانند اروزیون، اولسر، هماتمز و ملنا ممکن است با مصرف آن اتفاق افتد. در این ارتباط می‌توان از آنتاگونیستهای H2 هیستامینیکی، بازدارنده‌های پمپ پروتون و آنالوگ‌های پروستاگلاندین مانند میزوپروستول استفاده کرد.
در حدود ۷۰ درصد مصرف‌کنندگان آ.اس.آ ممکن است از دست دادن خفیف خون که معمولا” بدون علامت هم هست، ایجاد گردد که این عارضه عاری از اهمیت کلینیکی است ولی در برخی از بیماران ممکن است باعث آنمی فقر آهن گردد که معمولا” در درمان طولانی‌مدت با آ.اس.آ اتفاق می‌افتد که در صورت مصرف این دارو همراه با غذا نیز احتمال بروز عارضه از بین نمی‌رود، ولی می‌توان احتمال وقوع آن را از طریق تجویز فرم انتریک کوتد و یا دیگر اشکال قرص آ.اس.آ که رها شدن ماده مؤثره دارو دستخوش تغییر قرار گرفته باشد، کمتر کرد. البته تجویز H2 بلوکرها و یا مقادیر بالای آنتی اسیدها از میزان بروز آن خواهند کاست.
برخی از بیماران که مبتلا به آسم، کهیر مزمن، رینیت مزمن باشند، نسبت به آ.اس.آ حساسیتهای قابل ملاحظه نشان می‌دهند.
از آنجا که آ.اس.آ زمان خونریزی را طولانی کرده و خاصیت چسبندگی پلاکتی را کم می‌کند، لذا می‌تواند در مقادیر استفاده بالا باعث بروز هیپوپروترومبینمیا شود.
آ.اس.آ می‌تواند خصوصا” در بیمارانی که به آرتریت ایدیوپاتیک جوانان مبتلا هستند، باعث بروز سمیت کبدی شود.
مصرف آ.اس.آ به مدت طولانی و مقادیر بالا می‌تواند باعث بروز سمیت مزمن سالیسیلات یا سالیسیلیسم شود که با گیجی، وزوز گوش، کری، تعریق، تهوع، استفراغ، سردرد و اختلال شعور مشخص می‌شود.
مقدار مصرف:
بزرگسالان:
به عنوان ضد درد و تب‌بر:
۳۲۵-۵۰۰ میلی‌گرم، هر ۳ ساعت یک بار
۳۲۵-۶۵۰ میلی‌گرم، هر ۴ ساعت یک بار
و یا ۶۵۰-۱۰۰۰ میلی‌گرم، هر ۶ ساعت یک بار
به عنوان ضد روماتیسم:
۶/۳-۴/۵ گرم، روزانه در مقادیر منقسم
به عنوان مهارکننده به هم چسبیدن پلاکتی:
۸۰-۳۲۵ میلی‌گرم، روزانه
در ترومبوآمبولی مغزی:
۱ گرم، روزانه که این مقدار باید کم شده و به ۳۲۵ میلی‌گرم روزانه برسد.
کودکان:
به عنوان ضد درد و تب‌بر:
کودکان تا ۲ سال، مقدار مصرف باید توسط پزشک تعیین گردد.
کودکان ۲-۴ ساله: ۱۶۰ میلی‌گرم، هر ۴ ساعت یک بار
کودکان ۴-۶ ساله: ۲۴۰ میلی‌گرم، هر ۴ ساعت یک بار
کودکان ۶-۹ ساله: ۳۲۰-۳۲۵ میلی‌گرم، هر ۴ ساعت یک بار
کودکان ۹-۱۱ ساله: ۳۲۰-۴۰۰ میلی‌گرم، هر ۴ ساعت یک بار
کودکان ۱۱-۱۲ ساله: ۳۲۰-۴۸۰ میلی‌گرم، هر ۴ ساعت یک بار
به عنوان ضد روماتیسم:
۸۰-۱۰۰ میلی‌گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن، روزانه در مقادیر منقسم
موارد منع مصرف:
از آ.اس.آ نباید در بیمارانی که حساسیت شناخته شده به داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی دارند، استفاده کرد.
آ.اس.آ نباید در کودکانی که مبتلا به عفونتهای ویروسی همراه با تب یا بدون تب می‌باشند، تجویز شود، زیرا ممکن است خطر بروز سندرم رای Reye’s Syndrome را افزایش دهد.
تداخلات اثر دارویی:
از تجویز همزمان آ.اس.آ با داروهای ذیل باید اجتناب نمود:
ACE inhibitors
استازولامید
درمان با هپارین و وارفارین
داروهای ضد تشنج
بتابلوکرها
مدرها
متوترکسات
داروهای پایین‌آورنده قند خون خوراکی
پروبنسید و سولفین پرازون
مصرف در بارداری:
زنان باردار فقط باید در صورت نیاز شدید، از این دارو استفاده نمایند.

اسید پاشی که بعد از چند ماه به قید وثیقه آزاد شد..

اسید پاشی در روز روشن در شهرستان مرند که دو دختر جوان را اسیر کرده بود و کاملا زیبایی و صورت خود را از دست داده بودند که خبر آن ابتدا در رسانه ها پیچید و سپس آرام آرام خفته شد.  این فرد اسید پاش انگیزه خود را از این کار علاقه وافر به این دختر جوان میدانسته که به وی جواب رد داده بود؛ دختر جوان و خواهرش را مورد حمله وحشیانه قرار داد و هر دو را از ناحیه صورت مورد اسید پاشی قرار داد و یک روز بعد شناسایی و دستگیر شد ابتدا به نظر میرسید که سخت گیری هایی صورت گرفته و فرد اسید پاس تا اخر عمر در زندان به سر خواهد برد اما پنج ماه بعد در عین تعجب خبر ازادی وی هر کسی را شوکه کرد. حال سوال اینجاست، اگر این اسید پاشی بی رحمانه بر سر فرزند همان قاضی یا مسئولی که موجبات ازادی وی را فراهم کرده می آمد بازهم چنین حکمی را صادر میکرد؟

خواص و عوارض متاکربامول

◘خواص و عوارض متاکربامول◘

منبع مطلب:

آشنایی با خواص و عوارض قرص و آمپول متوکاربامول

عادات بد خوابیدن و کم آبی بدن،خستگی بیش از حد میتواند دلایلی بر گرفتگی عضلات باشد دردی که بسیار شایع است و توان حرکت را از بیمار سلب می کند لذا اولین دارویی که به ذهنتان میرسد متاکاربامول هست دارویی که با تضعیف سیستم عصبی باعث شل شدی عضلات و رگ ها و رفع گرفتگی میشود. دارویی جزو پرکاربردترین و قدیمی ترین ها در این زمینه است در این مطلب با خواص و عوارض متاکاربامول اشنا میشوید. کپی برداری از این مطلب تنها با ذکر منبع ghashangfun.blogsky.com مجاز است.

قرص متوکاربامول به دو شکل 500 میلی گرم و 1000 میلی گرم در داروخانه ها موجود است. این قرص به عنوان درمان کمکی همراه با دیگر اقدامات مانند استراحت و فیزیوتراپی، برای تخفیف اسپاسم عضلانی همراه با بیماری های حاد و دردناک عضلانی- استخوانی و نیز به عنوان شل کننده عضلات مصرف می شوداین دارو به شکل آمپول نیز در داروخانه ها موجود است که بصورت عضلانی تزریق میشود و اثراتی به مراتب قوی تر از قرص آن دارد

 

نحوه اثر داروی متوکاربامول به این صورت می باشد که به طور عمده بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر کرده و به طور مستقیم بر روی عضلات اسکلتی اثر نمی کند اثر شل کنندگی عضلانی این دارو ممکن است ناشی ازتضعیفCNS  باشد.

 فارماکوکینتیک

.جذب متوکاربامول از مجرای گوارشی سریع است. متوکاربامول به طور عمده از طریق کلیه دفع می شود

موارد منع مصرف داروی متوکاربامول به این گونه می باشد که درحالت اغماء نباید تجویز شود و در عیب کار کلیه یا بیماری های آن مصرف شکل تزریقی این دارو که حاوی پایه  پلی اتیلن گلیکول می باشد ممکن است باعث .مسمومیت کلیه، افزایش اوره و اسیدوز شود

توجه داشته باشید که مصرف همزمان با سایر داروهای مضعف CNS از جمله الکل، مخدرها، داروهای ضد اضطراب، ضد افسردگی های سه حلقه ای و داروهای ضد سایکوز، ممکن است باعث بروز اثرات اضافی مضعف شود. در صورت مصرف همزمان ، باید از مصرف بیش از حد آنها خودداری نمود.

مصرف متوکاربامول توسط بیماران مبتلا به میاستنی گراویس که داروهای ضد کولین استراز مصرف می کنند ، می تواند باعث بروز ضعف شدید گردد.

 نظر به اهمیت موضوع ضروریست نکات ذیل در خصوص کم و کیف تجویز متوکاربامول یادآوری گردد:

1-      عمده اثرات مفید بالینی متوکاربامول مربوط به ضد دردی آن است نه شل کنندگی عضلات مخطط. متوکابامول اثرات شل کنندگی خود را به صورت محیطی اعمال نمیکند بلکه از طریق تاثیر بر سیستم اعصاب مرکزی عمل می نماید. لذا اگر در خصوص بیماری خاص بدنبال شل کردن عضلات هستیم انتخاب اول ما بهتر است باکلوفن و یا بنزودیازپین ها باشند.

2-      دارو باید در دو دوز اولیه و نگهدارنده تجویز شود. دوز اولیه دارو برای 2 تا 3 روز بصورت 1500 میلیگرم      (3 قرص 500 میلیگرمی) هر 6 ساعت می باشد. در تجویز پرنترال دارو تا 3 گرم(3 ویال 10سی سی از محلول 10% متوکاربامول) در روز استفاده می شود( یعنی 1 گرم هر 8 ساعت). دوز نگهدارنده دارو 1گرم هر 6 ساعت برای کل دوره درمان میباشد.

3-      در تزریق عضلانی 5 سی سی از آمپول در هر عضله گلوتئوس تزریق میگردد و در صورت نیاز هر 8 ساعت تکرار می شود(تا 3 دوز در روز).

4-      مسمومیت حاد با این دارو پرعارضه نبوده و حتی مقادیر بالاتر از 20 گرم در روز نیز تنها با تشدید خواب آلودگی همراه بوده است.

5-      در تزریق وریدی حداکثر سرعت تزریق 3 سی سی در دقیقه است و در تمام مدت تزریق و تا یک ربع ساعت پس از تزریق بهتر است بیمار درازکش باشد تا هایپوتنشن ارتوستاتیک رخ ندهد. 6-      فرم تزریقی دارو هایپرتونیک بوده و باید از نشت آن حین تزریق وریدی خودداری کرد. ۷-دوز اولیه و نگهدارنده آن در سالمندان نصف دوز مجاز می باشد

نام ژنریک

Methocarbamol

شکل دارویی

اشکال دارویی:


Injection: 100 mg/ml, 10ml


Tablet: 500mg

موارد مصرف

موارد و مقدار مصرف


الف) درمان کمکی در بیمارهای حاد و دردناک عضلانی- اسکلتی.


بزرگسالان: از راه خوراکی، مقدار 5/1 گرم چهار بار در روز به مدت 3-2 روز مصرف می‌شود. مقدار نگهدارنده g/day 5/4-4 در 6-3 مقدار منقسم است. روش دیگر، تزریق عضلانی یا وریدی است. حداکثر مقدار مصرف از راه تزریق عضلانی یا وریدی، g/day 3 برای سه روز متوالی است.


ب) درمان حمایتی بیماری کزاز.


بزرگسالان: مقدار 2-1 گرم با سرعت 300 میلی‌گرم در دقیقه تزریق وریدی می‌شود. در ادامه مقدار اضافی 2-1 گرم ممکن است مصرف شود. تزریق اولیه تام وریدی 3 گرم است. انفوزیون وریدی 2-1 گرم هر 6 ساعت، تا قرار دادن لوله بینی: معدی (NG-Tube) تکرار می‌شود. مصرف تام خوراکی دارو g/day 24 است.


کودکان: مقدار mg/kg 15 یا mg/m 250 تزریق وریدی می‌شود. این مقدار در صورت لزوم ممکن است هر 6 ساعت تکرار شود.


مکانیسم اثر


منبعی دیگر نوشته که اثر شل کننده عضلات اسکلتی: متوکاربامول به طور مستقیم عضلات اسکلتی را شل نمی‌کند. به نظر می‌رسد اثرات این دارو در رابطه با اثر تسکین بخشی آن است. با این وجود ، مکانیسم دقیق اثر دارو مشخص نیست.


تداخل دارویی


مصرف همزمان با سایر داروهای مضعف CNS، از جمله الکل، مخدرها، داروهای ضد اضطراب، ضدافسردگیهای سه حلقه‌ای و داروهای ضد سایکوز، ممکن است موجب بروز اثرات اضافی مضعف CNS شود. در صورت مصرف همزمان ، باید از مصرف بیش از حد آنها خودداری شود.


مصرف متوکاربامول توسط بیماران مبتلا به میاستنی گراویس که داروهای ضد کولین استراز مصرف می‌کنند، ممکن است موجب بروز ضعف شدید شود.